KAHVALTI EKMEKLERİ



Malzemeler


2 su bardağı süt
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı toz maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
6,5 su bardağı un

Hazırlanışı

 Ilık sütü, mayayı ve toz şekeri bir kapta eritiyoruz. Daha sonra 1 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine ilk 3 su bardağı unu ekleyip yoğuruyoruz. Daha sonra geri kalan unu yoğurdukça ekliyoruz. Hafif ele yapışıcak halde hamur elde ediyoruz. Elde ettiğimiz hamuru 5 dakika dinlendirip yağladığımız tepsiye şekil vererek diziyoruz. Yapmış olduğumuz poğaçalarımızı tepside 30 dakika dinlendirip daha sonra 175 derece fırına koyup 20 dakika kadar pişiriyoruz. 
Dilerseniz son eklediğiniz un yerine 3 bardak mısır unu, kepekli un ya da tam tahıllı un da ekleyebilir, lezzeti artırabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar