KAHVALTI EKMEKLERİ
Malzemeler
2 su bardağı süt
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı toz maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
6,5 su bardağı un
Hazırlanışı
Ilık sütü, mayayı ve toz şekeri bir kapta eritiyoruz. Daha sonra 1
çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine
ilk 3 su bardağı unu ekleyip yoğuruyoruz. Daha sonra geri kalan unu yoğurdukça
ekliyoruz. Hafif ele yapışıcak halde hamur elde ediyoruz. Elde ettiğimiz hamuru
5 dakika dinlendirip yağladığımız tepsiye şekil vererek diziyoruz. Yapmış
olduğumuz poğaçalarımızı tepside 30 dakika dinlendirip daha sonra 175 derece
fırına koyup 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Dilerseniz son eklediğiniz un yerine 3 bardak mısır unu, kepekli un ya da tam tahıllı un da ekleyebilir, lezzeti artırabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder