• KURU BAMYA ÇORBASI (KONYA'DAN)


  • MALZEMELER
    2 dizi kurutulmuş bamya
  • 250 gram minik doğranmış kuzu eti
  • 1 orta boy soğan
  • 1 dolu kaşık domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 salkım koruk( bulamazsanız 1 limon)
  • 1  tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • ½ çay bardağı sıvı yağ                         
HAZIRLANIŞI











Kuzu etini minik doğrayın ve 10 dakika kadar haşlayın.
3- Tereyağı ve sıvıyağı tencerede eritip hafif kızdırın, minik küpler halinde doğranmış soğanı rengi değişmeden diriliği gidene kadar kavurun.
4-Salçaları ilave edin soğan ve salçayı 5 dakikaya yakın kavurun.
5-Haşlanmış bamyaları ve kuzu etini ilave ederek 1-2 kez döndürün. Ilık karar suyunu ilave ederek (3-4 su bardağı )kaynamaya bırakın.
6- Koruğu yıkayın ve tanelerinin suyunu alın ( robotta veya havanda dövüp sıkarak), istediğiniz ekşiliğe gelene kadar çorbaya ilave edin.
7- Tuzunu da katarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
8-Bamya ve etler istenilen kıvama gelene kadar pişirin, çorbanızın suyunu kontrol edin (sulu kalmasına dikkat edin) ve ocağınızı kapatın.
Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun 

Yorumlar

Popüler Yayınlar