- KURU BAMYA ÇORBASI (KONYA'DAN)
- MALZEMELER
2 dizi kurutulmuş bamya - 250 gram minik doğranmış kuzu eti
- 1 orta boy soğan
- 1 dolu kaşık domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 salkım koruk( bulamazsanız 1 limon)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- ½ çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
3- Tereyağı ve sıvıyağı tencerede eritip hafif kızdırın, minik küpler halinde doğranmış soğanı rengi değişmeden diriliği gidene kadar kavurun.
4-Salçaları ilave edin soğan ve salçayı 5 dakikaya yakın kavurun.
5-Haşlanmış bamyaları ve kuzu etini ilave ederek 1-2 kez döndürün. Ilık karar suyunu ilave ederek (3-4 su bardağı )kaynamaya bırakın.
6- Koruğu yıkayın ve tanelerinin suyunu alın ( robotta veya havanda dövüp sıkarak), istediğiniz ekşiliğe gelene kadar çorbaya ilave edin.
7- Tuzunu da katarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
8-Bamya ve etler istenilen kıvama gelene kadar pişirin, çorbanızın suyunu kontrol edin (sulu kalmasına dikkat edin) ve ocağınızı kapatın.
Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder