Enginarlı iç bakla
Enginarlı iç bakla
Şimdi tam mevsimi Enginarlı iç baklanın ama ben ikisini aynı tabakta servis etmeme rağmen ayrı pişirmeyi tercih edenlerdenim. Çünkü enginar limonsuz, bakla ise limonlu hoşuma gitmiyor tabii damak tadı meselesi. Ben kendi tarifimi paylaştım bu yüzden.
Zeytinyağlı enginar
Malzemeler:
4 adet ortaboy sakız enginar
2 orta boy patates
1 adet havuç
3 sap taze soğan
2 limon (Biri temizlediklerinizi beklettiğiniz kaptaki suya sıkılacak)
1 çay fincanı zeytinyağı
tuz
toz şeker
Yapımı:
Enginarları dış yapraklarından temizleyin, sap kısımlarını soyun atmayın. Temizlediğiniz enginarları bir limon ve bir kaşık tuz konmuş su dolu kabın içinde bekletin ki kararmasın. Patates ve havuçların kabuklarını soyup doğrayın ama çok küçük olmasın. Temizlenmiş taze soğanları ince ince doğrayıp tencereye zeytinyağı ile birlikte koyun yağ ısınınca, kavurmadan hemen tüm malzemeyi ekleyin içine bir limon sıkıp, sararıncaya kadar çevirin. Tenceredeki malzemenin üzerine örtmeyecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Yaklaşık 15- 20 dakika yeterli olacaktır.
İç Bakla
1 kilo taneli bakla
2 sap taze soğan
1 çay fincanı zeytinyağı
1 orta boy havuç
tuz
şeker
Yapımı:
Baklalar önce dış kabuklarından çıkarılır, sonra her tanenin üzerindeki kabuk elle tek tek çıkarılır ve ortaya çıkan bademler suda bekletilir. Havuç soyulup küp küp doğranır. Yağ ve taze soğan tencerede yağ ısınıncaya kadar çevrilir. Üzerine iç bakla ve havuç eklenir, sararıncaya kadar çevrilir. 2 Bardak sıcak su eklenip suyu çekilinceye kadar pişirilir.
Aynı tabakta arzu edilirse üzerine dereotu kıyılarak servis edilir. Kızım huysuzluk ettiği için ben o mis gibi dereotunu koyamadım. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder