Denizli Tandırı İzmir'de
Denizli Şah Kebap İzmir Kemeraltı'nda eşsiz bir lezzet şöleni sunuyor. Denizlili işletmeci Adnan Çalışkan'ın İzmir Kemeraltı'nda açtığı Şah Denizli Tarihi Tandır Kebabı salonunda aşçı Ahmet ustanın hünerli ellerinden çıkan kebaplar tam bir lezzet membası. Şimdiden birçok ünlünün uğrak yeri haline gelen Şah Kebap özgün malzemeler ve özgün sunumu ile favori restoranlar listenize girmeye aday olabilir




Denizli'nin ünlü tandırını İzmirli damaklara sunan  Şah Kebap halen İmam Hatip lisesi haline getirilen eski İzmir Özel İdare binasını geçince yaklaşık 50 metre ileride sağda yer alıyor. Yeri çok kolay ve iki sokağa açılan kapısı bulunuyor.
Ailece işletilen restoranda sımsıcak bir atmosfer yer alıyor. Yazın klima ile serinletilen ortamın tertemiz oluşu çalışanların çoğunun kadın olmasından kaynaklanıyor galiba.
Şah Kebap'ta etler Denizli'nin yaylarında yetişen yaşını doldurmamış erkek kuzulardan temin ediliyor. Zaten eti ağzınıza alrdığınızda damağınızda çok farklı bir aroma bırakması ve kesinlikle sulu olarak pişmesine rağmen üstünün çıtır çıtır kızarması başka türlü izah edilemez. Etlere hiç işlem uygulanmadığını öğrendiğimde şaşırmadığımı söyleyemem. Bu kadar yumuşak olmasına rağmen hiçbir işlem görmemesinin sebebi doğal ortamında yetişmiş kuzuların tercih edilmesi olduğunu da öğrendim.
Şah Kebap kendine özgü sunuma sahip; kağıt üzerine konulan pidelerin üzerine yerleştirilmiş etlerle servis yapılıyor. Geleneksel özelliği çatal bıçak kullanmadan elle yenmesi. Son yıllarda her kesimde yaygınlaşan fastfood restoranlarda bu duruma hiç ses çıkarılmazken Denizli tandırının özelliğini bilmeyenler buna itiraz ediyor bazen ama anlatılınca hemen kabul görüyor. Zaten elle yemenin de keyfi bir başka değil mi?
Sunumda biraz mis kokulu dağ kekiği, biraz pul biber lezzete lezzet katarken ben şeker gibi kuru soğanlarına ve fırınlanmış kuru acı biberlerine bayıldım.
Tandırın yanında ise mis gibi is kokulu yoğurttan yapılmış özel ayranı mutlaka deneminizi tavsiye ediyorum. Kutu ayranlarda aradığınız lezzeti bulamazsınız tabii ama bir kez içince tekrar tekrar arayacağınıza eminim.
Sunumda yer alan kuru soğanın tadını, domatesin lezzetini ise size anlatamam. Damağıma değdiğinde farkını hissettim tabii hemen sordum. Organik sebze kullanıldığı için böyle lezzetli olduğunu özellikle vurguladılar. Hatta kış aylarında seralarda yetişen sebzelerin bile organik olanlarını tercih ediyorlarmış.
NE YENİR:
Denizli’nin yayla kuzularından elde edilen etin yine Denizli’den gelen sakız ağacı odunuyla kara fırında pişirilmesiyle ortaya çıkan kebap bence tam İzmirlilerin damak tadına hitap ediyor. henüz bir yılını doldurmamış restoranın İzmir'de şubesi bulunmuyor ancak umarım yakın gelecekte bu lezzeti diğer semtlere de taşırlar.
YILDIZ TABLOSU:
- Denizli'ye özgü bir lezzeti İzmirlilere sunuyor.
- Kaliteden ödün vermeden yöresel malzemelere sadık kalınıyor.
-Bir porsiyonu 20 TL gibi son derece cazip fiyatla tandır kebabın lezzetine varılıyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar