SİNİ EV BÖREĞİ VE BAKLAVA ...
"HEPSİNİ YERİM"

- Türkiye genelinde tanınan ve İzmir'deki fabrikası ile sekiz yıldır damaklara baklava ve börek şöleni sunan Sini Ev Böreği ve Baklava, yöresel tadları tüm ülkeye yayıyor. 
-Ev titizliliği ile doyumsuz bir lezzet sunan Sini, Türkiye'de ilk kez  "İster 1 Tepsi İster 100 Tepsi" sloganıyla ev böreği ve baklavayı profesyonel dağıtım ile kapıya ulaştırmayı başarmış. Sini, İzmir yanısıra Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Kocaeli. Balıkesir'de de doyumsuz lezzeti kapıya kadar getiriyor

Börek Türk halkının en sevdiği yiyeceklerden biri. Evlerde yaygın olan bu kültürün çalışan kadına da hitap edecek hale gelmesine çok önemli katkıda bulunan ve ev böreği ve baklavayı kapıya kadar getiren Sini Ev Böreği ve Baklava'nın Karabağlar'daki fabrikasında konuk olduk. Sini Börek, Ali Ufuk Yücel ve Derya Ataman Koçlar adında iki girişimci tarafından kuruldu. 
Ev böreği ve baklava alanında uzmanlaşan girişimciler daha önceleri pastane işletmeciliği yapıyorlardı. Sektördeki açığı gören girişimciler 1999 yılında kendi şirketlerini kurmaya karar verirler. Toptan satışla başlayan girişimciler, ürünlerini bir yandan da nihai tüketiciye ulaştırmaya karar verirler ve markalaşma üzerine çalışmaya başlarlar. Türkiye’de evlere tepsi ile börek ve baklava dağıtımını profesyonel olarak ilk kez Yücel ve Koçlar gerçekleştirir. 
 Sini, İzmir yanısıra Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Kocaeli ve Balıkesir'de de doyumsuz lezzeti kapıya kadar getiriyor. Karabağlar'daki adeta laboratuvarı andıran modern fabrikasında Türkiye'nin dört köşesinden titizlikle seçilen yöresel ürünlerle hazırlanan börek, baklava, kurabiye çeşitleri gerçek bir lezzet şöleni gibi.
-Lezzetin Doğru Adresi-

Sini'nin Karabağlar'daki fabrikası yanında İzmir'de Karşıyaka, Güzelyalı, Buca, Gaziemir, Narlıdere ve Balçova'da da şubeleri bulunuyor. Sipariş için bir telefon yeterli olurken tıpkı sloganlarında olduğu gibi ister 1 ister 100 tepsi börek ya da baklava kapınıza kadar getirilip teslim ediliyor.
Sini gerçekten ev böreği ve baklavası tadını sunabilen bir marka. Lezzetin en önemli sırrı ise  yöresel ürünlerin tiizlikle seçilip kullanılması olmalı. Peyniri Erzincan'dan, unu Konya'dan, tereyağı Bursa'dan, ceviz niksar'dan, fıstık Gaziantep'den özel olarak getiriliyor. Benim en çok dikkatimi çekenlerden biri de kesinlikle mısır şurubu kullanılmaması ve doğal şekerden asla taviz verilmemesi oldu. "İstemem ben öyle GDO'lu tatlılar" diyorsanız ve benim gibi tatlı düşkünüyseniz Sini sizin için doğru adres olacaktır.
Katkı maddeleri yüzünden mutfağa girmek zorunda kalanlar için Sini'de yöresel ürünlerle hazırlanmış tüm çeşitler mevcut. Benim vaktim bol evde yaparım bile deseniz, inanın Sini'nin lezzetini tutturmak kolay değil. Üstelik evde yapınca, porsiyon hesabını şaşırıp kiloları ekleme tehlikesi de var. 
-En favori ürünler-
Börek denince akla tabii ilk kol börekleri gelir ama Sini'de neredeyse 20'den fazla çeşit var. Hele kıymalı köy böreği, ıspanaklı kol böreği, mekik böreği o canım bol peynirli su böreği, patlıcanlı börek benim vazgeçilmezlerim. 
Mekik böreği çok farklı ve insanın ağzında dağılıveren sanki biraz bizim boyoza benzeyen ama patatesli kıymalı içi ve içli köfteye benzeyen formu ile çok değişik bir börek. 
Su böreği tereyağı lezzeti ile beyaz peynirin karışımı çok güzel bir aromaya sahip. Margarin girmediği için ağır gelmiyor. Altı üstü nar gibi kızarmış su böreği özel tavasında çevrile çevrile  yüksek ateşte pişiriliyor. Fırında su böreği olmaz derdi rahmetli babaannem. Ne yazık ki birçok börekçi su böreğini fırında pişirip kurutuyor. Oysa adı üstünde su böreği o. Dışı kızaracak içi sulu olacak. 
Börekleri çoğu kadın ustalar elde açıyor. Tek tek yaprak yaprak açılan böreklerin eşsiz lezzeti nişasta kullanılmamış olmasından kaynaklanıyor galiba. Tam alıştığımız, vazgeçemediğimiz, bize çocukluğumuzu geri getiren ev böreğini Sini'de bulabilmek gerçekten özel.
Baklavaların her türlüsü mevcut. Ben cevizli baklavayı da en az fıstıklı baklava kadar severim.Cevizli, fıstıklı, havuçdilimi baklavalar lezzet şahaseri. Çünkü özel baklava ustaları elde açarak hazırlıyor. 40 kat açılmış baklavalar, tereyağı ile taçlandırılıp, şekerli şurupla kıvam buluyor. 
Menüye geçen yıl eklenen laz böreği muhteşem. Şöbiyet'i andırsa da kendine özgü bir ürün. Anlatılmaz tadılır demek lazım. İçinde krema dolgusu bulunan, baklava benzeri bu ürün çok ama çok hafif. Tatlıyla arası iyi olmayanları bile kandırıp, kendine bağımlı yapabilir. Bir de dürüm üzeri dondurma var. Tadı damağınızda kalacak bir lezzet. İçi silme Antep fıstığı dolu, incecik bir hamurla dürüm olmuş üzerine de halis keçi sütünden dondurma ile servis ediliyor.
Sini de kurabiye çeşitleri de var. Kavala kurabiyesi bu yıl menüye eklenmiş ve tam bir Kavala kurabiyesi. Öyle un kurabiyesi çakması değil. Bademi ile fındık, fıstığı ile bol pudra şekeri ile ağızda eriyip gidiyor. Ev yapımı birçok kurabiye var hani babaanne kurabiyesi dediğimiz çeşitlerden. Hepsi de birbirinden lezzetli. Firma yöresel ürünleri menülerine ekleyerek ürün yelpazesini genişletmeye büyük önem veriyor. Sanırım 2015'de bizi yeni tatlar bekliyor. Sini tıpkı sloganında olduğu gibi "Hepsini Yerim" dedirtiyor insana. 
-İsim savaşı kazanıldı-
İzmir'de Sini'den ayrılan bir elemanın, Egesini adıyla ismini kullanması üzerine başlayan hukuki mücadele 2009 yılından bu yana sürerken Ekim ayında Sini'nin hukuki zaferi ile son buldu. Sini ismini, logosunu ve rengini kendisinden başka kimsenin yasal olarak kullanamayacağını belirten firma bu hukuki mücadeleninin haksız rekabet ve haksız kazanç sağlama peşinde olanlarla karşı  hukuki yollarla neler yapılabileceğini de gösteren emsal niteliği taşıdığına işaret ediyor.
NE YENİR?
-Ev böreği ve baklava olmazsa olmaz
-Su böreği ile başlayıp, üzerine kıymalı köy böreği ardından ıspanaklı kol böreği ve patlıcanlı börek ve son olarak da mekik böreği yerinde bir tercih olur. 
-Böreklerin üzerine kurabiyelerden küçük bir demet yerinde olur.
-Baklavalarla lezzeti tamamlamak en güzeli. Önce fıstıklı ardından cevizli baklava onun üzerine de havuç dilimi son olarak da bir parça Laz böreği ile noktaladığınız ev böreği ve baklava şölenini en kısa sürede tekrarlamak isteyeceksiniz. 
YILDIZ TABLOSU
-Fiyatları gerçekten çok ucuz. Kasım ayında bir kampanya var mesela; peynir, patates ve ıspanaklı kol böreğinden oluşan bir tepsi börek 48 TL. 
-Gerçekten fabrika ortamında, hijyen ve modern yöntemlerle ev böreği ve baklavasını usta ellerle üretiyor.
-Gidip almak, sıra beklemek gibi zahmetlerden kurtarıp ev ve işyerlerine servis yapılması çok güzel bir uygulama.
-Yöresel ve tamamen organik ürünler ile hazırlanması en güzel tarafı.

Yorumlar

Popüler Yayınlar