AYVA TATLISI (KATKISIZ)
Ayva tatlısını çok severim ama içine şeker boyası, karamel gibi katkı maddeleri olduğu zaman yemek istemiyorum. Aklıma babaannemin tarifi geldi ve soluğu mutfakta aldım.
Tarifin özü ayvanın hiçbir bölümünü atmadan pişirilmesi tarçın, kabuk ve çekirdeklerinin yardımı ile istediğimiz kıvam ve rengi elde etmemiz.
MALZEMELER:
2 adet ortaboy ayva
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
YAPIMI:
2 Adet orta boy ayva soyulup temizlenip ikiye ayrılıp çanak biçiminde oyulur. Kabukları, çekirdekleri derin bir tencerenin içine alta yerleştirilir. Üzerine ayvalar dizilip orta ateşte bir iki taşım kaynatılır. Toz şeker ve çubuk tarçın ilave edilip, kısık ateşte 1 saat 15 dakika saat kaynamaya bırakılır. Dibini tutmamasına özen gösterilyir eğer suyu azalırsa yarım bardak sıcak su ilave edilir. Kıvama gelince ocaktan indirilip ceviz ve kaymakla servis edilir. afiyet olsun.
Ayva tatlısını çok severim ama içine şeker boyası, karamel gibi katkı maddeleri olduğu zaman yemek istemiyorum. Aklıma babaannemin tarifi geldi ve soluğu mutfakta aldım.
Tarifin özü ayvanın hiçbir bölümünü atmadan pişirilmesi tarçın, kabuk ve çekirdeklerinin yardımı ile istediğimiz kıvam ve rengi elde etmemiz.
MALZEMELER:
2 adet ortaboy ayva
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
YAPIMI:
2 Adet orta boy ayva soyulup temizlenip ikiye ayrılıp çanak biçiminde oyulur. Kabukları, çekirdekleri derin bir tencerenin içine alta yerleştirilir. Üzerine ayvalar dizilip orta ateşte bir iki taşım kaynatılır. Toz şeker ve çubuk tarçın ilave edilip, kısık ateşte 1 saat 15 dakika saat kaynamaya bırakılır. Dibini tutmamasına özen gösterilyir eğer suyu azalırsa yarım bardak sıcak su ilave edilir. Kıvama gelince ocaktan indirilip ceviz ve kaymakla servis edilir. afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder