GÜLLAÇ








Ramazanın renklerinden biri de Güllaç. Mis gibi gülsuyu kokan hafif bir o kadar da güzel bir tatlı sizler için geliyor. Bu tarif güllaç paketlerinin üzerindeki tariflerle nerdeyse aynı. onlardaki süt ve şeker miktarı fazla geldiği için biz her ikisini de azaltıyoruz.
malzemeler:
  • 10-11 güllaç yufkası
  • 2,5 lt süt
  • 750g toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • nar taneleri
  • dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
hazırlanması:
1. süt ve şekeri kaynatın. vanilini ekleyip ılıtın. bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.
2. servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar