Patlıcan Musakka
Malzemeler 5 adet Patlıcan
1 1/2 su bardağı Zeytinyağı
3 çorba kaşığı Margarin
300 gr. Kıyma (kuzu)
1 adet Soğan (ince doğranmış)
2 adet Domates (kabuğu soyulup, halka doğranmış)
200 gr. Konkase domates
4 adet Biber (dolmalık)
1/2 çay kaşığı Tuz
Karabiber
1 1/2 su bardağı Et suyu (su da olabilir)
Yemeğin Tarifi
Malzemeler 5 adet Patlıcan
1 1/2 su bardağı Zeytinyağı
3 çorba kaşığı Margarin
300 gr. Kıyma (kuzu)
1 adet Soğan (ince doğranmış)
2 adet Domates (kabuğu soyulup, halka doğranmış)
200 gr. Konkase domates
4 adet Biber (dolmalık)
1/2 çay kaşığı Tuz
Karabiber
1 1/2 su bardağı Et suyu (su da olabilir)
Yemeğin Tarifi
Önce
fırınınızı 175 °C'ye getirip, ısıtın. Patlıcanların kabuklarını soyup, iki
santim kalınlığında yuvarlak halkalar biçiminde doğrayın. Üzerlerine tuz serpip,
yaklaşık 20-30 dakika acı suyunun çıkmasını bekleyin. Sonra soğuk suyla yıkayıp,
kurulayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Yağ kızınca patlıcanları alt üst
ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Fazla yağlarını süzdürerek
tavadan alın. Kağıt peçete üzerine çıkartın. Musakkayı pişireceğiniz fırın
tepsisine kızarttığınız patlıcanların yarısını dizin. Bir tencerede Sana'yı
eritin. Yağ kızınca soğam arasıra karıştırarak birkaç dakika sote edin. Kıymayı
ekleyip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar sık sık
karıştırarak kavurun. Konkase domates, tuz ve biberi ilave edin. Kaynar halde et
suyunu ya da su koyup, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Ağır ateşte harç suyunu
çekinceye kadar pişirin. Tepsideki patlıcanların üzerine hazırlamış olduğunuz
kıymalı harcı koyun. Üzerine kalan kızarmış patlıcanlar ile halka doğranmış
domates ve biberi yerleştirin. Tepsiyi, önceden ısıtılmış fırına sürüp,
musakkayı 25-30 dakika pişirin. Patlıcan musakkasını önceden ısıtılmış bir
servis tabağına aktarıp, sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder