İstifno (Stifino) Otu Salatası
Tam yaza uygun bir tarifim var. Stifino (İtüzümü) otu ile yapılan bir salata. Hafif acımsı tadıyla bulunmaz bir lezzet. Pazarlarda bolca bulabilirsiniz isterseniz bahçe aralarından toplayabilirsiniz. Özellikle domates tarlalarında çok yetişir ama ilaçlı olan tarlalardan uzak durun. Ben stifino salatasını hazırlarken içine börülce ve Girit kabakları da koyuyorum bir de bütün ve kabukları soyulmamış domates. Hepsini bir arada haşlayıp servis tabağına alınca domatesin kabuklarını soyup dörde bölüyorum. Domatesin suyunu salması ile eşsiz bir tat oluyor.
Klasik salata tarifim ise şöyle:
İstifno otlarının sadece yaprakları kullanılır. Yapraklar saplardan ayrılır, yıkanır, biraz tuz ilavesiyle yaklaşık 20 dk kadar haşlanır. Süzgece alınır.Süzüldükten sonra bir kaba alınarak bol limon, tuz, sızma yağ ile karıştırılarak servis yapılır. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tam yaza uygun bir tarifim var. Stifino (İtüzümü) otu ile yapılan bir salata. Hafif acımsı tadıyla bulunmaz bir lezzet. Pazarlarda bolca bulabilirsiniz isterseniz bahçe aralarından toplayabilirsiniz. Özellikle domates tarlalarında çok yetişir ama ilaçlı olan tarlalardan uzak durun. Ben stifino salatasını hazırlarken içine börülce ve Girit kabakları da koyuyorum bir de bütün ve kabukları soyulmamış domates. Hepsini bir arada haşlayıp servis tabağına alınca domatesin kabuklarını soyup dörde bölüyorum. Domatesin suyunu salması ile eşsiz bir tat oluyor.
Klasik salata tarifim ise şöyle:
İstifno otlarının sadece yaprakları kullanılır. Yapraklar saplardan ayrılır, yıkanır, biraz tuz ilavesiyle yaklaşık 20 dk kadar haşlanır. Süzgece alınır.Süzüldükten sonra bir kaba alınarak bol limon, tuz, sızma yağ ile karıştırılarak servis yapılır. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder