ELBASAN TAVA

ELBASAN TAVA (ARNAVUT YEMEĞİ)

Malzemeler :





750 gr Kuzu eti ( Kemiksiz ) 
3 Çorba kaşığı margarin
2 Orta boy soğan  
6 Su bardağı süzme yoğurt
6 Su bardağı su,
1/2 Su bardağı un
3 Yumurtanın sarısı
Tuz
Hazırlanışı:   
Margarini derin bir tencereye alın.Yağ kızdıktan sonra etleri tavaya ilave edin.Etleri birkaç defa tavada altlı üstlü kızarıncaya kadar çevirin.Soğanları iri dişe gelir şekilde doğradıktan sonra, etlere ilave edip birkaç defa çevirin.Soğanların kızarmasına fırsat vermeden etlere ve soğana tuzunu ve suyu ekleyip, bir buçuk saat gibi uzun bir süre kısık ateşte pişmeye bırakın. Böylece hem etleri iyice pişirmiş olacaksınız hem de et suyu elde edeceksiniz.Diğer tarafta yemeğin ikinci aşaması için yoğurt ve unu bir kapta iyice karıştırın.2 - 2.5 bardak ölçüsünde süzülmüş et suyunu karışıma yavaşça yedirin. Bu karışımı 10 dk. kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.Yumurtaları ayrı bir kapta iyice çırpıp, kesilmesine müsaade etmeden bu karışıma yedirerek ilave edin.Bu sosu, fırın tepsisine aldığımız etlerimizin üzerine sıcak sıcak dökün.Önceden ısıtılmış orta sıcaklıkta bir fırında 10-15 dakika kadar fırınlayıp, sıcak servis yaparız.



Yorumlar

Popüler Yayınlar