Hoşmerim
HOŞMERİM
Tuzsuz keçi peyniri ile yapılan bu tatlının öyküsü şöyle:
Uzun yıllardır savaşta olan eşi dönen kadın elindeki malzeme ile kendince bir tatlı yapmaya karar verir ve ortaya mu eşsiz lezzet çıkar. Sofraya getirdiğinde sorar "Hoş mu erim (kocacığım)?" Bu yıllar içinde Hoşmerim olmuş..
Malzeme:
1 kg tuzsuz keçi peyniri,
200 gr un,
1 kaşık tereyağı.
Şurup İçin:
1 kg toz şeker,
1 litre su.
Yapılışı:
Bir tencerede tuzsuz peynir tahta kaşıkla ezilerek, ocağa konulur. Süt kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak kaynatılır. Sonra azar azar un katılarak kulak memesi kıvamına getirilir. İçine bir yemek kaşığı tereyağı konulup, ocaktan indirilir. Daha sonra tahta kaşıkla hamura yedirilir. Malzeme, yağlanmış tepsiye 1 cm kalınlığında yayılır ve tahta kaşıkla desen verilip fırına sürülür. Üzeri pembeleştikten sonra fırından çıkarılıp tabaklara konularak üzerine şurup dökülür.
Yorumlar
Yorum Gönder