Zeytinli poğaça
Malzemeler
3 su bardağı un
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım paket yaşmaya
su
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım paket yaşmaya
su
iç harcı için: 15 adet dilimlenmiş siyah zeytin ya da iki avuç hazır zeytin dilimleri
Üzeri için
sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta sarısı
Tarifi
İlk olarak karıştırma kabına unu alın. Tam ortasına mayayı koyup
bir miktar su ile erimesini sağlayın. Ve üstüne sütü,tuzu,sıvı yağı ilave edip kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur elde edip dinlenmeye bırakın. Diğer tarafta
iç harcı hazırlamak için tereyağı soğan ve pastırmayı ekleyin son olarak da ıspanağı
ilave edip soteleyin üzerine tuz ve baharatını da koyup karıştırın. Hamur dinlenip mayalanınca
bir kerede açıp kase yardımı ile kesin. Ve içine harcı ekleyin üstüne
kaşar peyniri rendesi de ekleyerek kapatın üstüne yumurta sarısı ve sıvı yağı fırça yardımı ile sürün.
Son olarak susam veya çörekotu atın ve 175 dereceye getirilmiş fırında kızarana dek pişirin.
bir miktar su ile erimesini sağlayın. Ve üstüne sütü,tuzu,sıvı yağı ilave edip kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur elde edip dinlenmeye bırakın. Diğer tarafta
iç harcı hazırlamak için tereyağı soğan ve pastırmayı ekleyin son olarak da ıspanağı
ilave edip soteleyin üzerine tuz ve baharatını da koyup karıştırın. Hamur dinlenip mayalanınca
bir kerede açıp kase yardımı ile kesin. Ve içine harcı ekleyin üstüne
kaşar peyniri rendesi de ekleyerek kapatın üstüne yumurta sarısı ve sıvı yağı fırça yardımı ile sürün.
Son olarak susam veya çörekotu atın ve 175 dereceye getirilmiş fırında kızarana dek pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder