ZEYTİNLİ AÇMA
Malzemeler:
1 su bardağı su (ılık)
1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı zeytinyağı ve ayçiçeği yağı karışımı
5,5 su bardağı elenmiş un (900 gr kadar)
1 paket yaş maya (42 gr.)
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı kaşığı toz şeker
Tereyağı (50 gr)
Çekirdekleri çıkarılmış zeytin (Bir su bardağı kadar)
1 Yumurtanın sarısı
Susam veya çörekotu (isteğe bağlı)
Susam veya çörekotu (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
- Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritiniz.
- Ilık sütü ilave ediniz.
- Toz şeker ve tuzu ilave ettikten sonra unu yavaş yavaş ilave edip iyice yoğurunuz ve hamuru bir saat kadar dinlenmeye bırakınız.
- Fırını 170 derecede ısıtınız.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar yapınız ve hamuru elinizle yaklaşık on beş santimetrelik daire şeklinde açıp üzerine ince bir tabaka tereyağı sürünüz ve zeytinleri serpiştiriniz.
- Hamuru rulo haline getirerek burma şeklinde kıvırıp iki ucunu açılmayacak şekilde birleştiriniz.
- Fırın tepsisine diziniz.
- Çırpılmış yumurta sarısını fırça ile açmaların üzerine sürünüz.
- İsteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpiniz.
- Açmaları üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişiriniz.
- Afiyet Olsun, umarım beğenirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder