ZEYTİNLİ AÇMA

Malzemeler:
1 su bardağı su (ılık)
1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı zeytinyağı ve ayçiçeği yağı karışımı
5,5 su bardağı elenmiş un  (900 gr kadar)
1 paket yaş maya (42 gr.)
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı kaşığı toz şeker
Tereyağı (50 gr)
Çekirdekleri çıkarılmış zeytin (Bir su bardağı kadar)
1 Yumurtanın sarısı
Susam veya çörekotu (isteğe bağlı)


Hazırlanışı
  • Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritiniz.
  • Ilık sütü ilave ediniz.
  • Toz şeker ve tuzu ilave ettikten sonra unu yavaş yavaş ilave edip iyice yoğurunuz ve hamuru bir saat kadar dinlenmeye bırakınız.
  • Fırını 170 derecede ısıtınız.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar yapınız ve hamuru elinizle yaklaşık on beş santimetrelik daire şeklinde açıp üzerine ince bir tabaka tereyağı sürünüz ve zeytinleri serpiştiriniz.
  • Hamuru rulo haline getirerek burma şeklinde kıvırıp iki ucunu açılmayacak şekilde birleştiriniz.
  • Fırın tepsisine diziniz.
  • Çırpılmış yumurta sarısını fırça ile açmaların üzerine sürünüz.
  • İsteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpiniz.
  • Açmaları üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişiriniz.
  • Afiyet Olsun, umarım beğenirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar