Gaziantep'in ünlü Beyran çorbasını hiç denedini mi?

 Malzemeler :

  • 1 kg kemıklı gerdan kuzu eti
  • kırmızı biber
  • tuz karabıber
  • 10 diş sarımsak
  • limon
Beyran yemeğinin hazırlanışı:
Kemikli eti düdüklü tencerede iyice adeta lime lime olana kadar en az 1 saat pişirin.Tuzunu ve karabiberini koyun. Ayrı bir kapta pilav yapın.Tabağa önce bol kırmızı biber koyun sonra üzerine pilavdan bir kaşık koyup yayın. Üzerıne sıcak sıcak eti ve suyunu koyun. Üzerine arzunuza göre ezilmıs sarımsak lımon suyu ve kırmızı biberini ekleyin.unutmayın et ne kadar cok pişip özleşirse o kadar lezzetli olur. İşin sırrı ise sıcaklıkta.

Yorumlar

Popüler Yayınlar