MERCİMEK ÇORBASI
MERCİMEK ÇORBASI
Türk sofralarının vazgeçilmezi. Artık hazırları tercih edilse de anne usulünün yeri bir başka. Mutfaktaki en büyük yardımcılarımız elektrikli aletlerle çok kolay.
Malzemeler
250 GR KIRMIZI MERCİMEK
1 BAŞ KURU SOĞAN,
1 PATATES,
1 ORTA BOY HAVUÇ
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI,
TUZ
1 ADET KESME ŞEKER
ÜZERİ İÇİN
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI,
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
YAPILIŞI
Mercimeği iyice yıkayın. Soğanı, patatesi ve havucu dörde bölün. 10 su bardağı suyla tüm malzemeyi bir düdüklü tencereye koyun ve orta ısıda 20 dakika pişirin. Kapağı açılacak hale gelince el blenderi ile yarım saat, mercimekler pişene dek haşlayın. Koyu isterseniz iki çorba kaşığı unu hafifçe kavurup ekleyebilir ve bir taşım daha kaynatıp, kırmızı pul biberle haşlanan tereyağı ile servis edin.
Türk sofralarının vazgeçilmezi. Artık hazırları tercih edilse de anne usulünün yeri bir başka. Mutfaktaki en büyük yardımcılarımız elektrikli aletlerle çok kolay.
Malzemeler
250 GR KIRMIZI MERCİMEK
1 BAŞ KURU SOĞAN,
1 PATATES,
1 ORTA BOY HAVUÇ
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI,
TUZ
1 ADET KESME ŞEKER
ÜZERİ İÇİN
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI,
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
YAPILIŞI
Mercimeği iyice yıkayın. Soğanı, patatesi ve havucu dörde bölün. 10 su bardağı suyla tüm malzemeyi bir düdüklü tencereye koyun ve orta ısıda 20 dakika pişirin. Kapağı açılacak hale gelince el blenderi ile yarım saat, mercimekler pişene dek haşlayın. Koyu isterseniz iki çorba kaşığı unu hafifçe kavurup ekleyebilir ve bir taşım daha kaynatıp, kırmızı pul biberle haşlanan tereyağı ile servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder