Limon reçeli
- LİMON REÇELİ
- Turunç henüz olgunlaşmadı, bu araya limon reçeli sıkıştırmak iyi olur diye düşündüm.
- 6 limon
- 3 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Limonların kabuklarını rendeleyin. Bir tencerede su kaynatın. Limonları içine aktarıp bekletin. Bu işlemi üç gün süreyle tekrarlayın.
Üç gün sıcak suda bekleyen limonları dilimleyin.
Üç bardak toz şekere 2 su bardağı su ilave ederek kaynatın. Dilimlediğiniz limonları ilave edip reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu sıkarak ocaktan alın.
Ilınınca kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın, dilediğiniz zaman servis yapın. Reçelimiz artık hazır, afiyet bal-şeker olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder