Pişi


ANNE PİŞİSİ

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Aslında birçoğumuz hamur kızartması yemişizdir. Ancak yapılışını bilmiyor olabiliriz.Önce hamur yoğuracağınız kabın içerisinde yoğurt ve yumurtayı karıştırın. Daha sonra ise kabartma tozu ile tuzu ilave ederek karıştırın, alabildiği kadar unu da ekleyin. Hamur elinize yapışmayacak hale gelmelidir. Hamur yoğurma işlemi bittikten sonra 10-15 dakika dinlendirin ve daha sonrasında rulo haline getirerek hamurdan dilimler kesin. Dilerseniz elinizle şekil verebilir, dilerseniz oklava yardımı ile hamuru genişletebilirsiniz. Bu işlem de tamamlandıktan sonra, hamurları kızartmaya başlayın. Kızarttıktan sonra koyacağınız kabın içerisine peçete serin ki fazla yağı alır ve daha sağlıklı olmasına olanak sağlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar