Bayram sabahı geleneksel kahvaltıları
Bu kahvaltı Gaziantep mutfağında bayram sabahlarının vazgeçilmezi ama tüm Anadolu'da yapımı biraz da olsa farklı şekilde yapılır.
ANALI KIZLI
MALZEMELER 2 su bardağı ince bulgur 1 bardak haşlanmış
nohut 250 gram kıyma 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı un 1
yumurta 2 çorba kaşığı salça 2-3 adet soğan Kuru nane Limon
Kırmızı biber Karabiber Yarım demet maydanoz Tuz
HAZIRLANIŞI Bulgurun içine un,
yumurta, tuz ve kırmızı biberi ekleyerek su yardımıyla yoğurun. Soğanları ince
ince kıyın, kıymayla
karıştırarak yağda kavurun. Kavrulmuş kıymaya salça, maydanoz ve karabiber ilave
edin, soğumaya bırakın. Daha önce yoğurduğunuz bulgurlardan iri ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp köfte biçimi verin.
Bulgur köftelerinin için oyun ,
hazırladığınız
kıymalı karışımından bir çay kasığı koyun içli köfte yapar gibi kapatın.
Bulgurun bir kısmından içi boş kiraz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.
Hazırladığınız köfteleri ve bulgur
toplarını kaynamış
suda veya et suyunda haşlayın. Yağı tavada kızdırın. Haşlanmış nohutu, kızgın
yağ ve salçayı ilave ederek pişirin. Üzerine kuru nane serpin, yanında limonla
servis yapın. |
|
|
Yorumlar
Yorum Gönder