BAYRAM SABAHI GELENEKSEL KAHVALTILAR





Bayram sabahı geleneksel kahvaltıları

Bu kahvaltı Gaziantep mutfağında bayram sabahlarının vazgeçilmezi ama tüm Anadolu'da yapımı biraz da olsa farklı şekilde yapılır.


ANALI KIZLI


MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
1 bardak haşlanmış nohut
250 gram kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı un
1 yumurta
2 çorba kaşığı salça
2-3 adet soğan
Kuru nane
Limon
Kırmızı biber
Karabiber
Yarım demet maydanoz
Tuz

HAZIRLANIŞI
Bulgurun içine un, yumurta, tuz ve kırmızı biberi ekleyerek su yardımıyla yoğurun. Soğanları ince  ince
kıyın, kıymayla karıştırarak yağda kavurun. Kavrulmuş kıymaya salça, maydanoz ve karabiber ilave edin, soğumaya bırakın. Daha önce yoğurduğunuz bulgurlardan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte biçimi verin. Bulgur köftelerinin için oyun , hazırladığınız kıymalı karışımından bir çay kasığı koyun içli köfte yapar gibi kapatın. Bulgurun bir kısmından içi boş kiraz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın. Hazırladığınız köfteleri ve bulgur toplarını kaynamış suda veya et suyunda haşlayın. Yağı tavada kızdırın. Haşlanmış nohutu, kızgın yağ ve salçayı ilave ederek pişirin. Üzerine kuru nane serpin, yanında limonla servis yapın.
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar