Bir İzmir klasiği: Gerdan tatlısı
- GERDAN TATLISI
Bir İzmir klasiğidir gerdan tatlısı. Sadece İzmir evlerinde yapılır ve yenir. İçinde et olduğunu anlamazsınız bile. Ben severek yapar ve yerim. Artık unutulmaya yüz tutuyor. Benim kızım da yemiyor, içinde et olduğunu öğrendiğinden beri. Denemen isterseniz işte tarifi:
- MALZEMELER
- Yarım kg parçalara ayrılmış kuzu gerdan (iliğinden ayrılmış)
Yeteri kadar su
2 su bardağı tozşeker
2 adet çubuk tarçın
5-6 adet karanfil
10’ar adet kuru kayısı ve siyah kuru erik
Süslemek için: Badem, dolmalık fıstık ve kuru kayısı
- YAPILIŞI
- GERDAN etini 6-7 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve bir kenara alın. Bir buçuk su bardağı su ve tozşekeri bir tencereye koyup, kaynamaya bırakın. Su kaynayınca et, çubuk tarçın, karanfil, ikiye
- bölünmüş kuru kayısı ve eriği ilave edin. Karışım reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Çubuk tarçını içinden çıkarın. Servis tabağına boşaltın. Hafif kavrulmuş badem, dolmalık fıstık ve kayısı ile süsleyip, servis yapın
Yorumlar
Yorum Gönder