Lor Tatlısı
Ben Ayvalık Paşa restoranda yedim. Evde de yapabiliriz. İşte tarifi:
Malzemeler:


- 250 gr lor peyniri,
- 2 yumurta,
- 1 su bardağı un,
- 1 su bardağı irmik,
- 1 çay kaşığı limon suyu,
- ½ paket kabartma tozu,
- 4 su bardağı şeker,
- 5 su bardağı su.


Yapılışı:

Şeker ve su ile kıvamlı bir şurup kaynatın. Lor peynirini ufalayın. Geniş bir kapta yumurta, un, irmik, limon suyu ve kabartma tozu ile iyice yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayıp üzerini yassıltın. Yağlanmış tepsiye dizin. Orta hararetli fırında hafif pembe kızartın. Soğuduktan sonra üzerine kaynar şerbeti döküp çektirin. Krem şanti ile süsleyip servis yapın.


Yorumlar

Popüler Yayınlar