Cartlak kebabı- Geleneksel Bayram Kahvaltıları
GELENEKSEL BAYRAM KAHVALTILARI
CARTLAK KEBABI:
Urfa'nın vazgeçilmez kahvaltısı kurban ciğeri ile de güzel olur.Cartlak kebabında aslında hiç baharat kullanılmaz ve tuzuda piştikten sonra yerken katılır.Tuz konusunu aynen uyguluyorum fakat,kekik ve karabiberi çok sevdiğimden eklemeden geçemiyorum.Siz dilerseniz hiç baharat kullanmadan yapabilirsiniz.Izgarada yapacaksanız kuyruk yağını kullanmanızı tavsiye ederim,lezzeti burada çünkü.Ama eğer tavada pişirecekseniz sıvı yağ ile de çok güzel oluyor.Terbiyede beklediğinden dolayı yumuşacık pişiyor.
Malzemeler
- Yarım kg ciğer (zarından arınmış)
- 2 Diş sarımsak
- Küçük bir adet soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Arzu edilirse bir tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- yarım tatlı kaşığı kadar biber salçası
Üzerine :1 TATLI KAŞIĞI TUZ.
Yapılışı
1-) Ciğeri zarından ayırın kuşbaşı doğrayın.Bir adet soğanı rendeleyin,sarımsakları da ezin,1 kaşık sıvı yağ,salça ve baharatla beraber cam bir kapta harmanlayın.Üzerini streç film ile kapatın en az 4-5 saat buzdolabında bekletin.Şişlere 3 adet ciğer ve bir parça kuyruk yağı olmak üzere dizin.mangalda pişirin.
2-) Aynı işlemi yapıp tavaya 2 çorba kaşığı yağ koyup tavada da pişirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder