Ana içeriğe atla

EV BAKLAVASI
Hamuru:

4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
100 gram erimiş tereyağı
1 yumurta

İÇ MALZEMESİ:

250 gram dövülmüş ceviz
ayrıca:
3 paket buğday nişastası (toplam 500 gram)

150 gram eritilmiş kızgın tereyağı
Yapılışı

1. hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üst üste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). böylece 16′lı (veya 18′li) 3 grup elde edin.

2. yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.) 16′lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. ikinci grubu da açıp üzerine serin. kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en üste serin.

3. tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. üzerine – her yanına değecek biçimde- 150 gram kızgın tereyağı gezdirin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. fırından çıkartıp baklavayı soğutun. şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.
Eğer ben bu kadar ince açamam diyorsanız hamur açmak yerine hazır baklavalık yufkayı da önerebilirim. Afiyet olsun 

Yorumlar

Popüler Yayınlar