Geleneksel bayram kahvaltıları
BAYRAM SABAHI GELENEKSEL KAHVALTILAR
MIHLAMA:
Karadeniz'in vazgeçilmez kahvaltısı mıhlama bayramın da güzelliğine çok yakışıyor
MALZEMELER
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
(eğer sağlık sorununuz yoksa ,tereyağını seviyorsanız 1 kaşık daha katabiirsiniz daha lezzetli oluyor)
2 silme yemek kaşığı mısır unu (ben kavrulmuş kullandım)
1 su bardağı su ve süt karışımı
1,5 -2 su bardağı kadar eriyen peynir (trabzon peyniri,çeçil peyniri yada kaşar peyniri olabilir)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tereyağını tavamıza alıp kızdıralım,yakmadan fokur fokur kaynamasını sağlayalım.yağımız kızınca mısır ununu ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.Ben kavrulmuş kullandığım için çok kavurmadım.
Ardından su ve süt karışımını ekleyip,karıştırıp kaynatalım.Kaynayınca içine peynirini atıp ocağın altını iyice kısalım ve arada karıştırarak peynirin erimesini sağlayalım,tereyağı üzerine çıkana kadar kısık ateşte çok müdahale etmeden pişirelim.
Tereyağı üzerine çıktıysa mıhlamamız hazır demektir.Afiyet olsun..
MIHLAMA:
Karadeniz'in vazgeçilmez kahvaltısı mıhlama bayramın da güzelliğine çok yakışıyor
MALZEMELER
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
(eğer sağlık sorununuz yoksa ,tereyağını seviyorsanız 1 kaşık daha katabiirsiniz daha lezzetli oluyor)
2 silme yemek kaşığı mısır unu (ben kavrulmuş kullandım)
1 su bardağı su ve süt karışımı
1,5 -2 su bardağı kadar eriyen peynir (trabzon peyniri,çeçil peyniri yada kaşar peyniri olabilir)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tereyağını tavamıza alıp kızdıralım,yakmadan fokur fokur kaynamasını sağlayalım.yağımız kızınca mısır ununu ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.Ben kavrulmuş kullandığım için çok kavurmadım.
Ardından su ve süt karışımını ekleyip,karıştırıp kaynatalım.Kaynayınca içine peynirini atıp ocağın altını iyice kısalım ve arada karıştırarak peynirin erimesini sağlayalım,tereyağı üzerine çıkana kadar kısık ateşte çok müdahale etmeden pişirelim.
Tereyağı üzerine çıktıysa mıhlamamız hazır demektir.Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder